Kurtuluş Savaşının Kadın Kahramanları Projesi
Kurtuluş Savaşının Kadın Kahramanları projesi, öğrencilerde milli bilinci uyandırmak, Kurtuluş Savaşında büyük fedakarlık ve kahramanlık ortaya koyan kadınları ön plana çıkarmak, toplumda kadına karşı olumlu bir bakış açısı kazandırmak ve bunları yaparken de öğrencilerin dijital beceriler kazanmasını sağlamak amacıyla oluşturulacak bir çalışmadır. Bu proje ile öğrencilerin yaratıcılık, hayal gücü, işbirlikçi çalışma, öğrenme sorumluluğunu alma ve ortaya özgün ürünler koyma gibi önemli 21 yüzyıl becerileri kazanmasını sağlamak amaçlanıyor. Ayrıca müfredatla uyumlu bir şekilde gerekli kazanımların kavratılması da projemizin bir diğer önemli amacıdır.
Bu proje ile öğrencilerin,
-yaratıcılık, eleştirel düşünme, hayal gücü, işbirlikçi çalışma gibi önemli beceriler kazanmasına rehberlik etmek,
-dijital becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak,
-milli bilincin gelişmesine katkı sağlamak,
-farklı Web 2.0 araçlarını öğrenmek ve bu araçlarla ortaya özgün ürünler koymalarını sağlamak,
-kadının toplumsal rolünü daha iyi kavramalarını sağlamak ve kadına karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmelerine yardımcı olmak
-öğrenme sorumluluğu almalarına yardımcı olmak hedeflenen davranışlardır.
Projede yer alacak ortaklarla sürekli bir işbirliği içinde hareket edeceğiz. Görev ve sorumluluklar ortaklar arasında paylaştırılacak. Çalışma takvimi ve aktivitelerin yürütülme sürecinde sürekli iletişim halinde olunacak. Öğretmenler, öğrencilere rehberlik edecek ve çalışmalar öğrenci merkezli olacak.
Bu doğrultuda ortaklar arasındaki etkileşimi artırmak için,
-email, google forms gibi dijital ortam araçlarıyla belge gönderimi ve anlık iletişim için de WhatsAPP grubu kurulacak ve etkin bir şekilde kullanılacak.
-Twinspace alanı etkin olarak kullanılacak.
-Forum ve Sohbet bölümleri yine etkileşimi artırmak adına öğretmenler ve öğrenciler tarafından etkin olarak kullanılacak.
-yapılan çalışmaları sergilemek ve yaygınlaştırma için sosyal medya hesapları oluşturulacak.
-belli aralıklarla online toplantılar gerçekleştirilecek.
Ayrıca proje ile ilgili kararlar ve proje takvimi ortaklarla beraber belirlenecek. Karışık çalışma grupları oluşturulacak ve işbirliği ön planda tutulacak.
Proje öncelikle süreç odaklı olacak ve açık bir Twinspace alanı, e-kitap, videolar, blog sayfası gibi farklı ortak ürünler çıkarılacak.
Proje süreci boyunca,
-tarihin akışı içinde kadının rolünü kavramış olmak
-işbirlikçi çalışma örnekleri ortaya koyabilmek,
-farklı web araçları kullanabilmek,
-dijital becerileri geliştirebilmek,
-daha bilinçli internet kullanıcıları olmak,
-proje çalışmalarını eğitici ve eğlenceli bir sürece dönüştürebilmek,
gibi sonuçlar beklenmektedir.